Jdi na obsah Jdi na menu

Matt Hoffman

13. 6. 2011

Matt Hoffman

 

Vzal si svoje BMX, na kterém uměl neuvěřitelné věci, a řekl si: Vydělám velké peníze a z tohohle malého kola udělám kultovní hračku sportovního freestylu. A jak Matt Hoffman v roce 1991, kdy mu bylo 20 let, sám sobě slíbil, tak také udělal. Jeho příběh je neuvěřitelnou story o nekonečném úspěchu na všech frontách.

 

2004-spike-tv-video-game-awards-arrivals--ucbey00d_rl.jpg

 

Když v patnácti poprvé šokoval svět svým neortodoxním dravým stylem plným nebezpečných triků, jakýsi časopis o něm napsal: „Je těžké popsat chlapce, který si udělal v tomhle sportu svoje vlastní pravidla.“

Psal se rok 1987 a Hoffman už tehdy radikálně změnil BMX závody, které samozřejmě kopírovaly nepřipravenost doby – minimální promo, téměř nulový zájem médií, mezi diváky jen nadšenci, kteří BMX milovali. Hoffman ukázal, že jde udělat show, předvedl trikovou revoluci. „Všichni stáli s otevřenou pusou. To, co jsem předvedl, ještě nikdo neviděl. Přinesl jsem do hry spoustu nových prvků. Triky, které jsem dělal, neznala ani porota, nevěděla, kolik za ně má dát bodů,“ vzpomíná dnes s úsměvem Hoffman.

 

mat_2001_04.jpg

Big Air 30m

 

Když mu bylo dvacet, rozhodl se stát mesiášem BMX. Založil svou vlastní firmu a začal prozkoumávat trh. „Hledali jsme všechno. Jaká kola lidé chtějí, jaké závody chtějí, jakou show na nich chtějí. Netrvalo to dlouho, měli jsme na to čich,“ povídá Hoffman. Mladý Američan měl hlavní výhodu: byl spotřebitel. „Takže to hledání vlastně bylo k ničemu. Stvořili jsme kola bez kompromisů. Rozhodli se pro naše srdce,“ vysvětluje. „Firmu Hoffman bikes jsem pak založil z jednoho důvodu - chtěl jsem si řídit sám svůj osud a rozhodovat o věcech, které ovlivňují můj život.“

 

Nakonec tu máme zase video. Uvědomte si že to je začátek BMX takže neočekávejte žádné exkluzivní triky, navíc taky kolo na kterém Matt začínal nebylo něják lehké jako dnešní kola, vážilo něco kolem 18kg. Ovšem ten Big Air co Matt udělá za ten by se nemusel stydět ani Mark Webb,Garrett Reynolds, Harry Main, Scotty Cranmer a další.

Přidal: Dean (NESTLÉ)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář